Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Πάρτε πίσω την απόλυση

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ

ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Χαριλάου 30 (2ος όροφος), Ελευσίνα

Τηλ.: 6976066458

2105543496 (Δευτέρα & Τετάρτη, 18:00 – 19:30)

Ελευσίνα, 26-08-2009

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ

2ΩΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29/8, 9-11π.μ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑΣ ΣΤΗ

VODAFONE ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ την ιδιοκτήτρια εταιρεία του υποκαταστήματος VODAFONE Ελευσίνας για την απόλυση της συναδέλφου, Αναπληρωτή Γραμματέα της Διοίκησης του Σωματείου μας, Καλαϊτζή Μαριάνθης, λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης, και ζητά την άμεση ανάκλησή της.

Η εταιρεία, με μια προκλητική και άκρως προσχηματική απόφαση, προχώρησε στην απόλυση, επικαλούμενη τη λήξη της σύμβασης της συναδέλφου. Η πραγματική αιτία της απόλυσης είναι η συνδικαλιστική δράση που εκείνη ανέπτυξε και η ενεργή συμμετοχή της στο Σωματείο.

Η απόλυση της συνδικαλίστριας από την εταιρεία VODAFONE αποκαλύπτει για ακόμα μια φορά το σκληρό πρόσωπο των μεγάλων επιχειρήσεων απέναντι στους εργαζόμενους, ιδιαίτερα όταν αυτοί αποφασίσουν να οργανωθούν και να δράσουν συλλογικά. Απαραίτητο σύμμαχο και στήριγμα σε αυτήν τους την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και στην υλοποίηση των σχεδίων τους για συνεχώς αυξανόμενα κέρδη, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, το κεφάλαιο, έχουν την αντεργατική πολιτική που εφαρμόζεται πότε από τη ΝΔ, πότε από το ΠΑΣΟΚ και που οδηγεί στην πλήρη αποθράσυνσή τους.

Η τρομοκρατία των εργαζομένων δεν αφορά μόνο τη συγκεκριμένη εταιρεία. Ο σκληρός ανταγωνισμός ανάμεσα στις επιχειρήσεις επιφέρει απανωτά χτυπήματα στα εργατικά δικαιώματα και κεκτημένα. Στον πόλεμο των κερδών τα θύματα είναι οι εργαζόμενοι, που καλούνται να παραιτηθούν από την ικανοποίηση των αναγκών τους. Αυτή η επίθεση συνοδεύεται απαραίτητα από τον αυταρχισμό, την ποινικοποίηση των αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης.

Η τρομοκρατική απόλυση της συναδέλφου Καλαϊτζή Μαριάνθης αποτελεί υπόθεση όλων μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου, όλους τους εργαζόμενους και τα Σωματεία της περιοχής, να συμμετέχουν και να ενισχύσουν τον αγώνα μας για:

  • Την ανάκληση της απόλυσης και την άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφου
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
  • 35ωρο – 5ημερο – 7ωρο
  • Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα
  • Κυριακή αργία και Ωράριο καταστημάτων μέχρι 48 ώρες την εβδομάδα

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ 2ΩΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Π Ο Υ Κ Η Ρ Υ Ξ Ε Τ Ο Σ Ω Μ Α Τ Ε Ι Ο Μ Α Σ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 9π.μ. έως ΤΙΣ 11π.μ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Ζ. Καραμπέρη Νικ. Μαλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: