Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμπορουπαλλήλων Δυτικής Αττικής

Αποκλεισμός του καταστήματος

Vodafone Ελευσίνας

για την ανάκληση της απόλυσης της συνδικαλίστριας συναδέλφου

Προειδοποιούμε την εταιρεία ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί με ακόμα πιο δυναμικές μορφές μέχρι την ανάκληση της απόλυσης

Δίωρη στάση εργασίας και δυναμική κινητοποίηση, με συμβολικό αποκλεισμό του υποκαταστήματος της εταιρίας Vodafone στην Ελευσίνα, πραγματοποίησε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπάλλήλων και άλλοι εργαζόμενοι, το Σάββατο 29 Αυγούστου το πρωί, για να υποχρεώσουν την ιδιοκτήτρια εταιρεία να επαναπροσλάβει την απολυμένη συνδικαλίστρια, Αναπληρώτρια Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του Σωματείου, Καλαϊτζή Μαριάνθη.

Η εταιρεία απέλυσε την εργαζόμενη λίγες ημέρες αφότου της ανακοινώθηκε η εκλογή της στο Δ.Σ. του Σωματείου, προκειμένου να την «τιμωρήσει» για την ενεργή συνδικαλιστική της δράση.

Πέρα από την τρομοκρατική απόλυση, η εταιρεία, για να αυξήσει τα κέρδη της, παραβιάζει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, με απλήρωτες υπερωρίες και περικοπή επιδομάτων. Επίσης προσλαμβάνει εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, όπως στην περίπτωση της συναδέλφου Καλαϊτζή Μαριάνθης, όπου, από το πουθενά, εμφανίστηκε σύμβαση 2μηνών και 6 ημερών (!), για την οποία η εργαζόμενη είχε πλήρη άγνοια.

Γίνεται φανερό ότι το κεφάλαιο, μπροστά στη δίψα του για ακόμα μεγαλύτερα κέρδη, δεν λογαριάζει τίποτα. Στην υλοποίηση του στόχου του ενθαρρύνεται από την πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που εφαρμόζουν τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αύξηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, παρακολουθούμε:

● να προωθείται η επέκταση των ελαστικών μορφών «απασχόλησης»

● να γενικεύεται η κατάργηση του 8ωρου και να προωθείται η διευθέτηση του χρόνου εργασίας

● να απελευθερώνονται οι απολύσεις και να αυξάνει η εντατικοποίηση της εργασίας

● να αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και να επιχειρείται η κατάργηση των Βαρέων ανθυγιεινών επαγγελμάτων

Μεγάλες ευθύνες σε αυτό βαρύνουν και τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, που εκφράζεται από τις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας, που αποδέχονται τις βασικές πλευρές της εφαρμοζόμενης πολιτικής που υπηρετεί την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου σε βάρος των δικαιωμάτων μας.

Αφήνουν ανενόχλητους τους εργοδότες να κάνουν ότι θέλουν στους χώρους δουλειάς. Κάνουν ότι μπορούν για να μεγαλώνει η φτώχεια των εργαζομένων και να αυξάνονται τα κέρδη και τα πλούτη των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων σκοπεύει στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, αξιοποιώντας όλες τις μορφές, μέχρι η εταιρεία να ανακαλέσει την απόλυση της εργαζόμενης.

Αισιοδοξία και δύναμη για να τη συνέχιση των αγώνων μας δίνει η συμπαράσταση εργαζομένων της περιοχής και από άλλους χώρους, η οποία εκφράστηκε και έμπρακτα στην κινητοποίηση του Σαββάτου, όπου συμμετείχαν συνδικαλιστές από τη Γραμματεία Θριασίου του ΠΑΜΕ, το Σωματείο Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική (ΣΕΤΗΠ), το Σωματείο Μεταλλεργατών "ΜΑΣΙΝΑ", το Σύλλογο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Θριασίου και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Υπάρχει διέξοδος. Μπορούμε να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα μας, να προστατέψουμε την υγεία και την ασφάλεια μας.

Γραφτείτε στα σωματεία. Ενισχύστε το ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Αποδυναμώστε τα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και υπερασπίζονται την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις κατευθύνσεις της.

Διεκδικήστε με τον αγώνα σας:

* Απαγόρευση των απολύσεων. Μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.
* Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με 35ωρο – 5ημερο – 7ωρο.
* Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα.
* Εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για τους Εμποροϋπαλλήλους και Ιδιωτικούς Υπαλλήλους.
* Κυριακή αργία και Ωράριο καταστημάτων μέχρι 48 ώρες την εβδομάδα
* Ανάκληση της απόλυσης της συνδικαλίστριας συναδέλφου στο κατάστημα Vodafone Ελευσίνας και τη μετατροπή των συμβάσεων , των εργαζόμενων στην εταιρεία με σύμβαση ορισμένου χρόνου, σε αορίστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: