Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Για φορολογικές παρανομίες καταγγέλλει την Δημοτική Επιχείρηση η Αντιπολίτευση στο Δήμο Μάνδρας


Γιάννης Λιούλης: «Σε γνώση και με την ανοχή της Δημάρχου κας Κριεκούκη οι φορολογικές παρανομίες»


Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγηματοποίηθηκε την Τρίτη 27 Ιουλίου 2009 ήρθε προς συζήτηση, ο ισολογισμός της Δημοτικής Επιχείρησης Μάνδρας έτους 2007, ύστερα από συνεχή αιτήματα της αντιπολίτευσης.

Το πλήρες κείμενο του Δελτίου Τύπου έχει ως εξής:

“Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του ισολογισμού της Δημοτικής Επιχείρηση Μάνδρας έτους 2007 και σύμφωνα με την έκθεση των ορκωτών λογιστών, εκπρόσωπος των οποίων παρίστατο στη συνεδρίαση για παροχή διευκρινήσεων, αποκαλύφτηκαν οι φορολογικές παρανομίες των υπευθύνων της Δημοτικής Επιχείρηση Μάνδρας.

Οι μάταιες προσπάθειες της Δημάρχου κας Κριεκούκη να συγκαλύψει το θέμα αποπροσανατολίζοντας τη συζήτηση και οι μεθοδεύσεις του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Διολέτη να φιμώσει την αντιπολίτευση ενεργώντας σαν μικροπαραταξιακός παραγοντίσκος της πλειοψηφίας έπεσαν στο κενό.

Σύσσωμοι οι 8 σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και οι 2 ανεξάρτητοι, πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημάρχου, κατήγγειλαν τις φορολογικές παρανομίες που διαπράττονται στην ΔΕΑΜ με στόχο να εμφανίζουν μειωμένα τα ζημιογόνα αποτελέσματα του ισολογισμού της επιχείρησης και ταυτόχρονα να προκαλούν φοροδιαφυγή σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

Η επισήμανση της αντιπολίτευσης ότι τέτοιες ενέργειες συνιστούν παρέμβαση εισαγγελικής αρχής αντιμετωπίστηκε κατά την πάγια τακτική με ειρωνεία και χλευασμό από την Δήμαρχο και τους υπεύθυνους της Δημοτικής Επιχείρησης Μάνδρας κ. Γ. Κανάκη και Θ. Βάσση οι οποίοι αρνήθηκαν, με παρότρυνση της Δημάρχου και με τη δικαιολογία ότι «δεν τα πάνε καλά με τους αριθμούς», να δώσουν απαντήσεις σε καίριες ερωτήσεις των Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης

Τέτοιας μορφής φασίζουσες νοοτροπίες σε συνδυασμό με την απαξίωση που επιδεικνύει τελευταία η Δήμαρχος προς το Δημοτικό Συμβούλιο, απουσιάζοντας από το κορυφαίο θεσμικό όργανο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποδεικνύουν πως αντιλαμβάνεται η κα Κριεκούκη τη διαφάνεια τη νομιμότητα και τον δημοκρατικό διάλογο.

Σαν αντιπολίτευση θα μας βρίσκουν αντίθετους σε κάθε μορφής μεθόδευση και φίμωση της ελεύθερης έκφρασης και θα προσπαθούμε μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του Μανδραϊκού Λαού”.


Δεν υπάρχουν σχόλια: